Tekniikka koostuu eri osista

Pilaster -moduulin tekniikka asennetaan kiinteistön ulkoseinään kiinnitettävään Pilaster -hormiin. Hormit ovat lämpö- ja paloeristettyjä. Videossa kerrotaan koko Pilaster -järjestelmän tekniikka tässä. Hormeissa tekniikka koostuu eri osista ja kokonaisuus suunnitellaan yhdessä tilaajan taropeiden mukaisesti. Seuraavassa on käyty läpi kaikki eri osa-alueet, joista tekniikka koostuu.

Tekniikkaan kuuluvia osia: käyttövesiputket, viemäriputket ja lämmitysvesiputket

Käyttö- ja lämmitysvesiputkina käytämme komposiittiputkia, tällä hetkellä sveitsiläisen Georg Fisherin putkijärjestelmää. Sisätiloissa suosittelemme käyttämään ääniteknisistä syistä ääntä vaimentavia desibeli -viemäriputkia.

Asukkaat pystyvät seuraamaan kylmän ja lämpimän käyttöveden kulutustaan huoneistokohtaisella Pilaster -käyttöpaneelilla.

Putkistot ovat kustannustehokkaita, hygieenisiä, hiljaisia ja laadukkaita

Käyttämämme putkistot ovat toimintavarmoja. Pex-sisäpinta ei kerää epäpuhtauksia tai kiintoaineita kuten metallipintaiset putkistojärjestelmät. Tämä ehkäisee terveydelle vaarallisten legionellabakteerien syntymistä käyttövesiputkistoissa. Vahva alumiinikerros takaa putkien kestävyyden.
Putkijärjestelmän liittimet ovat täysaukkoisia. Rakenne mahdollistaa perinteistä pienemmän putkikoon ja -pumppaustehon käytön.
Putkisto on markkinoiden hiljaisin. Putkiston kohina ääniä ei kuulu lainkaan.

putkiremonttiin

Tekniikka sisältää huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput

hoitavat asuntojen lämmityksen ja viilennyksen lisäksi ilmanvaihdon.

Pilaster-järjestelmä sisältää kerrostalokäyttöön kehittämämme huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, jotka hoitavat myös tulo-poistoilmanvaihdon.
Poistoilmalämpöpumppu säästää merkittävästi energiaa. Ilmanvaihto poistaa rakennuksesta ilmaa, joten samalla aiheutuu väistämättä lämpöhäviöitä. Poistoilmalämpöpumpun avulla lämpö ei karkaa harakoille, vaan se siirretään takaisin hyötykäyttöön asuntoa lämmittämään.
Pilaster-järjestelmän huoltosopimukseen kuuluu säännöllinen lämmöntalteenottokennojen puhdistus.

Kolealla kelillä lämmitystä ja helteellä viilennystä

Poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämmintä tuloilmaa poistoilman energialla. Esimerkiksi syksyllä ilmojen viiletessä asukas voi itse päättää, milloin aloittaa lämmityksen. Hellesäällä poistoilmalämpöpumpulla voidaan viilentää sisäilmaa. Tuloilman mukana jaettu viilennys on miellyttävää ja se leviää koko huoneistoon tehokkaasti. Samalla laite poistaa ilmasta ylimääräistä kosteutta, mikä parantaa asumisviihtyvyyttä.
• Asukas pystyy itse säätämään lämmitystä ja viilennystä huoneistokohtaisella säätölaitteella.
• Viilennystoiminnossa voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa esimerkiksi aurinkopaneelien avulla. Aurinkopaneelien liittäminen Pilaster-järjestelmään on erityisen taloudellista. Normaalisti aurinkosähkön hyödyntäminen on kerrostaloissa haasteellista, koska sitä ei pystytä käyttämään kokonaan omiin tarpeisiin.
• Koska poistoilmalämpöpumput ovat huoneistokohtaisia, ei asukkaan tarvitse maksaa naapuriasunnon viilennyksestä.
• Asunnon lämpötilaa säädetään huoneistokohtaisilla säätölaitteilla.

energiansäästöön

Tekniikka sisältää sähkö-, data- ja antennikaapelit

Koska kaapelit kulkevat Pilaster-hormeissa, ei kaapelikoteloita tarvitse asentaa porrashuoneisiin. Tästä on monia hyötyjä:

Kaapelikotelot eivät joudu kolhimiselle alttiiksi.
Hätäpoistumistiet ja pelastustiet pysyvät avoimempina.
Porrashuone on asukkaiden käytettävissä remontin ajan, kun käytävillä ei ole rakennustyöläisiä, rakennustarvikkeita ja muita esteitä.
Kun ovia ei ole tarvetta pitää auki, estyy myös asiattomien henkilöiden, kuten murtovarkaiden, pääsy porrashuoneisiin ja asuntoihin.

Etähallinta helpottaa kiinteistöammattilaisten työtä

• Pilaster-järjestelmän etähallintapalveluun voidaan luoda omat käyttäjätunnukset esimerkiksi isännöitsijälle, huoltomiehille ja kiinteistöpäälliköille.
• Palvelun avulla pääsee ohjaamaan ja seuraamaan Pilaster-järjestelmään liittyvien laitteiden toimintaa ja energiankulutusta omalta tietokoneeltaan.
• Käyttövesimittarien luentaa varten ei tarvitse käydä sisällä asunnoissa tai edes kiinteistön teknisessä tilassa.
• Etähallintapalvelun avulla saadaan tieto vesivuoto- ja palohälytyksistä.

[Tekniikka]

Tekniikka mahdollistaa uusiutuvaa energiaa

Uusiutuvan energian, kuten aurinkoenergian tai maalämmön, kustannustehokas hyödyntäminen. Poistoilmalämpöpumppu säästää merkittävästi energiaa. Ilmanvaihto poistaa rakennuksesta ilmaa, joten samalla aiheutuu väistämättä lämpöhäviöitä. Poistoilmalämpöpumpun avulla lämpö ei karkaa harakoille, vaan se siirretään takaisin hyötykäyttöön asuntoa lämmittämään.
Poistoilmalämpöpumppu lämmittää asuntoja siis uusiutuvalla energialla. Tutustu energian säästöön täällä.

Aurinkosähkön hyödyntäminen Pilaster-järjestelmässä

• Pilaster-järjestelmään on erityisen taloudellista liittää aurinkopaneeleja. Normaalisti aurinkosähkön hyödyntäminen on kerrostaloissa haasteellista, koska sitä ei pystytä käyttämään kokonaan omiin tarpeisiin.
• Pilaster-järjestelmässä aurinkosähköä voidaan käyttää esimerkiksi kesähelteillä poistoilmalämpöpumpun viilennystoimintoon ja lämmityskaudella asuntojen lämmittämiseen.
• Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja sen tuotanto on äänetöntä ja saasteetonta.
• Käytämme testattua ja turvallista aurinkosähkötekniikkaa. Aurinkopaneelit valmistetaan korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti Euroopassa ja niille myönnetään 25 vuoden tehotakuu.
• Vastaavia aurinkoenergiajärjestelmiä on asennettu maailmassa jo yli 200 000 kappaletta noin 140 maassa. Aurinkopaneelien toiminnasta on kokemusta myös pohjoisen vaikeissa olosuhteissa.
• Aurinkosähköjärjestelmämme toimitetaan avaimet käteen -periaatteella.

Maalämmön hyödyntäminen Pilaster-järjestelmässä

Pilaster-järjestelmän lämmitysratkaisua on mahdollista täydentää maalämpöjärjestelmällä.
Pilaster-järjestelmän myötä kiinteistössä voidaan luopua kokonaan kaukolämmöstä ja öljylämmityksestä, joita perinteisesti käytetään varsinaisena lämmönlähteenä.
Maalämmöllä pystytään tuottamaan kiinteistön tarvitsema käyttöveden lämmitys ja lisälämpö erittäin kustannustehokkaasti omassa kiinteistössä.
Hajautetun lämmitysjärjestelmän hyötyjä ovat vähäinen riippuvuus ulkopuolisista energiantuottajista, edulliset käyttökustannukset ja uusiutuvan energialähteen hyödyntäminen.
Käyttämämme maalämpöpumput mitoitetaan aina optimaalisesti kohteen mukaan.