Pilaster

-putkiremontti on nopea ja säästää kustannuksissa

Pilaster -putkiremontti on luotettava ja nopea tapa toteuttaa kustannuksia säästävä remontti taloyhtiössä. Pilasterin energiaa säästävä putkiremontti on modulaarinen ja lyhentää remonttiaikaa työmaalla. Jopa 60 % remontista voidaan tehdä etukäteen valmiiksi Pilasterin tehtailla.

Pilaster -remontissa on mahdollista toteuttaa putkiremontti, energiaremontti ja ilmanvaihtoremontti. Remontit voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti kaikki kerralla tai yksitellen. Pilasterin moduulaarinen rakentaminen muuttaa perinteistä korjausrakentamista enemmän valmiiden moduulien asentamiseksi. Se tekee putkiremontin urakka-alueesta siistin ja turvallisen. Samalla myös remontin kestoaika asunnoissa lyhenee merkittävästi.

Asunnoissa voidaan asua käytännössä koko putkiremontin ajan. Vanha järjestelmä on asukkaiden käytössä, kunnes uusi Pilaster -järjestelmän talotekniikka on asennettu. Mahdolliset vesikatkot saadaan pidettyä lyhyinä.

Pilaster-järjestelmä on kehitetty Suomessa. Järjestelmä on patentoitu 35 maahan. Toteutamme putkiremontteja koko maassa. Pilaster -remontissa on mahdollista hyödyntää energia-avustus (hakuohjeet ARA:n sivuilla) Voit saada avustusta remonttiin, kun kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan remontin yhteydessä. Autamme sinua avustukseen liittyvissä asioissa! 

Mitä sinä haluaisit saada putkiremontissa? Voisitko kuvitella, että putkiremontti maksaa itsensä takaisin säästyneinä energiakustannuksina ja asuntoihin voisi saada samalla toimivan ilmanvaihdon sekä viilennyksen? Se on nyt mahdollista, ota yhteyttä!

Pilaster videoita

Minkälainen putkiremontti on oikea valinta taloyhtiölle?

Putkiremontti voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Paras tapa valita oikea putkiremontti on selvittää taloyhtiön nykytilanne hyvin ja määritellä selkeä tavoite, minkälainen taloyhtiön halutaan olevan putkiremontin jälkeen. Taloyhtiön tavoitteena voi olla ajanmukaisuus, energiatehokkuus ja taloudellisuus.

Kun tavoite on selvillä, käynnistetään hankesuunnittelu, jossa valitaan taloyhtiölle paras vaihtoehto tavoitteiden toteuttamiseksi. Hankesuunnittelussa selvitetään erilaiset taloyhtiölle sopivat vaihtoehdot, laaditaan kustannusvertailut, vaikutus tuleviin asumiskustannuksiin sekä päätösesitys taloyhtiön yhtiökokoukselle.

Putkiremonttivaihtoehtoja vertailtaessa on osattava katsoa taloyhtiön elinkaarta riittävän pitkälle. Miten varmistetaan taloyhtiön energiatehokkuus, arvonsäilyttäminen ja järkevät asumiskustannukset?

Taloyhtiölle parhaiten sopiva putkiremontti pienentää merkittävästi taloyhtiön korjausvelkaa eli putkiremontissa korjataan kaikki teknisen elinkaarensa päässä olevat järjestelmät. Toinen tärkeä asia hyvässä putkiremontissa on energiatehokkuuden lisääminen. Energiatehokkuuden lisääminen laskee taloyhtiön ylläpitokustannuksia. Tämä mahdollistaa yhtiövastikkeen käyttämisen energian ostamisen sijaan putkiremontin maksamiseen. Kolmas ja erittäin tärkeä asia putkiremontissa on taloyhtiön arvonsäilyttäminen.

Oikein tehty putkiremontti lisää ostajien kiinnostusta taloyhtiöstä, sekin on tärkeä osa onnistunutta putkiremonttia.

Onnistuneen ja nykyaikaisen putkiremontin tunnistat seuraavista tekijöistä:

  • asunnoissa on toimivat ja viihtyisät kylpyhuoneet
  • asuntojen ilmanvaihto on kunnossa
  • asukas voi itse säätää lämpötilaa ja viilennystä
  • asukas näkee oman vedenkulutuksen ja voi vaikuttaa oman huoneistonsa energiankulutukseen
  • sähköjärjestelmän kapasiteetti riittää kaikille kodinkoneille
  • tietoliikenneverkko mahdollistaa kaikkien tarjolla olevien palveluiden käyttämisen omilla laitteilla, olipa ne sitten puhelimia, televisioita tai tietokoneita
  • taloyhtiön energiankulutus laskee ja taloyhtiö voi hyödyntää uusiutuvia energiamuotoja

Me Pilasterilla haluamme tarjota nämä kaikille taloyhtiöille!

Pilaster vie talotekniikan rakennuksen ulkopuolelle

Vesi- ja viemäriputket asennetaan rakennuksen ulkopuolelle tulevaan Pilaster -järjestelmän moduuliin. Tämän ansiosta kenenkään ei tarvitse kulkea porraskäytävissä tai työskennellä koko aikaa asunnoissa. Kun ovet pysyvät suljettuina, myös asiattomat pysyvät poissa ja työmaa on kokoajan turvallinen.

Asunnossa modulaarinen putkiremontti kestää vain 2 – 4 viikkoa

Moduulaarinen rakennustekniikka lyhentää asunnoissa tapahtuvia työvaiheita. Ensin Pilaster-putkiremontissa tapahtuu kiinnikkeiden asennus ja läpivientien poraus ulkoseiniin. Vaihe on lyhyt eikä haittaa asumista huoneistoissa. Seuraavaksi asennetaan Pilaster-moduulit ulkoseinille. Näiden toimenpiteiden aikana huoneistoissa käydään, mutta ei varsinaisesti työskennellä. Asuminen asunnoissa on kokoajan mahdollista.

Kun Pilaster-moduulit on asennettu rakennuksen ulkoseinille, alkavat varsinaiset huoneistoissa tapahtuvat vesijohtojen, viemäreiden ja ilmanvaihtokanavien asennustyöt. Tässä vaiheessa työskennellään yhdessä tai useammassa päällekkäisessä asuntolinjassa yhtäaikaa. Asuminen on mahdollista, koska suuria purkutöitä ei tehdä. Käytännössä vain asennetaan uusia putkistoja ja kanavia.

Jos taloyhtiö uusii myös kylpyhuoneet, niiden purkaminen ja uusiminen aikataulutetaan samaan vaiheeseen kuin muut asennustyöt huoneistoissa tapahtuvat. Näin asuntokohtainen haitta-aika saadaan mahdollisimman lyhyeksi. Kylpyhuonetta ei ole välttämätöntä purkaa, jos taloyhtiössä on kylpyhuoneita kunnostettu jo aikaisemmin.

Kun uudet putkistot, ilmanvaihtokanavat, sähkö- ja kaapeliverkko on asennettu huoneistoihin, asennetaan näiden ympärille vielä koteloinnit – näin kaikki uusi tekniikka saadaan näkymättömiin!

Käytännössä työvaiheet asunnoissa kestävät kaksi viikkoa, jos kylpyhuoneita ei uusita ja neljä viikkoa, jos myös kylpyhuoneet uusitaan. Tämä on se aika, jolloin asunnoissa asumisen haitta on suurimmillaan. Asunnoissa on mahdollista asua koko asennustyön ajan, koska vanhat vesijohdot ovat käytössä ja urakan aikana on käytettävissä tilapäiset peseytymistilat.

Kuinka paljon putkiremontti taloyhtiössä maksaa?

Putkiremontin hintaan vaikuttaa eniten, mitä kaikkea putkiremontissa tehdään. Putkiremontti voidaan tehdä monella tapaa ja siihen voi sisältyä vain viemäreiden sukitus tai vesijohtojen uusiminen. Toisaalta putkiremontti voi olla hyvin kokonaisvaltainen ja sisältää taloyhtiön kehittämistä tai lisärakentamista.

Pilaster-putkiremontti on aina taloyhtiötä kehittävää peruskorjausta. Tavoitteemme on, että Pilaster-putkiremontti maksaa korkeintaan saman verran kuin perinteinen putkiremontti. Pilaster-putkiremontti kuitenkin sisältää paljon enemmän ja maksaa jopa itseään takaisin energiasäästöinä.

Linjasaneeraus eli kokonaisvaltainen putkiremontti

Pilaster-järjestelmän moduuli sisältää haluttaessa koneellisen tulo-poistoilmanvaihdon, tilaa sähköjohdoille ja tietoliikennekaapeleille. Pilaster-putkiremontti mahdollistaa näin kustannustehokkaasti sisäilman laadun parantamisen sekä taloyhtiön teknisen modernisoinnin.

Voidaan oikeastaan todeta, että perinteinen linjasaneeraus on palannut modernisoituna ja täynnä mahdollisuuksia.

Linjasaneerauksessa on aina peruskorjattu päällekkäiset asunnot kerrallaan ja tuotu aikakautensa uusinta tekniikka taloyhtiöihin: keskuslämmitys, sähköverkko, kaasuverkko – ne olivat edelläkävijöiden valintoja 50 – 100 vuotta sitten.

Nyt linjasaneeraus tapahtuu rakennuksen ulkoseinällä ja saat perinteisen putkiremontin hinnalla laadukasta sisäilmaa, viilennystä, automaatiota ja merkittävää energiansäästöä.

Mitä tarkoittaa linjasaneeraus taloyhtiössä? Lue lisää tästä!