Putkiremontti taloyhtiössä voi olla nopeampi, siistimpi ja mukavampi

Pilaster -putkiremontti on helpompi ja nopeampi tapa tehdä kokonaisvaltainen putkiremontti taloyhtiössä – jopa 60% remontista tehdään esivalmiiksi jo tehtaalla Liedossa.

Moduulaarinen rakentaminen muuttaa perinteistä korjausrakentamista enemmän asentamiseksi. Se tekee putkiremontti urakka-alueesta siistimmän ja asukasystävällisemmän. Samalla myös remontin kestoaika lyhenee.

Asunnosta ei tarvitse välttämättä muuttaa pois ja kylpyhuoneet voidaan säilyttää remontista huolimatta. Uusien ilmanvaihtokanavien ja putkireittien tarvitsemat koteloinnit tehdään pinta-asennuksina, jolloin vanhat järjestelmät ovat toiminnassa asennustöiden ajan. Näin asuminen on mahdollista myös korjaushankkeen aikana. 

Olemme jo toteuttaneet Pilaster -putkiremontteja Raisiossa ja Sipoossa. Voimme toteuttaa putkiremontteja kaikkialla Suomessa paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Putkiremontti
Putkiremontti toteutettuna 70-luvun kerrostaloon lisäkerroksella

Putkiremontti vie talotekniikan rakennuksen ulkopuolelle

Vesi- ja viemäriputket vedetään rakennuksen ulkopuolelle tulevaan Pilaster -järjestelmän moduuliin. Tämän ansiosta remonttimiesten ei tarvitse kulkea niin paljoa porraskäytävissä tai työskennellä asunnoissa.
Kun ovet pysyvät suljettuina, myös asiattomat henkilöt pysyvät poissa ja työmaa on turvallinen.

Asunnossa putkiremontti kestää vain 2 – 4 viikkoa

Moduulaarinen rakennustekniikka mahdollistaa yhden asunnon häiriön minimoimisen remontin aikana. Remonttihäiriö kohdistuu asuntoon vain siksi aikaa, kun juuri siinä linjassa tehdään töitä. Asunnon kylpyhuonetta ei ole välttämätöntä purkaa, jos taloyhtiössä on kylpyhuoneita kunnostettu jo aikaisemmin.

linjasaneeraus – kokonaisvaltainen putkiremontti

Pilaster-järjestelmän moduuli sisältää aina  myös ilmanvaihdon ja tilaa sähköjohdoille sekä tietoliikennekaapeleille. Putkiremontti mahdollistaa näin kustannustehokkaasti sisäilman laadun parantamisen sekä taloyhtiön teknisen modernisoinnin.

Voidaan oikeastaan todeta, että perinteinen linjasaneeraus on palannut modernisoituna ja täynnä mahdollisuuksia.

Linjasaneerauksessa peruskorjataan päällekkäiset linjassa olevat asunnot kerrallaan ja on aina tuotu aikakautensa uusinta tekniikka taloyhtiöihin: keskuslämmitys, sähköverkko, kaasuverkko – ne olivat edelläkävijöiden valintoja omana aikanaan.

Nyt on mahdollisuus saada perinteisen putkiremontin hinnalla laadukasta sisäilmaa, viilennystä, automaatiota ja merkittävää energiansäästöä.

Mitä tarkoittaa linjasaneeraus taloyhtiössä? Lue lisää tästä!

Pilaster-putkiremontti etenee helposti ja nopeasti!

hankesuunnittelu

Hankesuunnittelu on putkiremontin ensimmäinen ja tärkein vaihe. Siinä selvitetään taloyhtiölle sopivat erilaiset vaihtoehdot, toteutustavat ja mahdollisuudet. Mahdollisuuksia ovat esimerkiksi energiansäästö, ajanmukaistaminen eli modernisointi ja lisärakentaminen.

Pilaster tarjoaa taloyhtiöille oman hankesuunnittelun, jos putkiremontissa on tavoitteena energiatehokkuuden parantaminen ja talotekniikan modernisointi. Pilaster hankesuunnittelu voidaan liittää myös konsulttitoimiston tekemän hankesuunnitelman osaksi, jos halutaan vertailla tarkasti perinteisiä putkiremonttivaihtoehtoja Pilaster-putkiremonttiin.

Pilaster hankesuunnittelu sisältää:

 • Hallituksen tapaamisen kahdessa kokouksessa
 • Infotilaisuuden osakkaille
 • Luonnoksen Pilaster-moduleista julkisivussa
 • Ehdotuksen huoneistoihin tarvittavista koteloinneista, joihin asennetaan putket, kaapelit ja ilmanvaihtokanavat yhden asuinkerroksen osalta
 • Laskelmat taloyhtiön energiakulutuksesta putkiremontin jälkeen ja vaikutuksen tulevien vuosien hoitovastikkeeseen
 • Pilaster-putkiremontin yleisaikataulun, asumiseen vaikuttavat tekijät urakan aikana sekä hankkeen kustannusarvion

Pilaster hankesuunnittelu maksaa taloyhtiölle 3990 € (sis. alv. 24%) ja siihen on haettavissa ARA:n energia-avustus, koska suunnittelu sisältää energiatehoikkuuden parantamiseen liittyviä toimenpiteitä.

projektijohto

Projektijohto varmistaa putkiremontin etenemisen taloyhtiön päättämän sisällön, toteutustavan ja  aikataulun mukaisesti. Projektijohtajan keskeinen tehtävä on tukea taloyhtiön hallitusta hankkeen etenemiseen vaikuttavissa asioissa.

Pilaster-putkiremontti etenee helpoiten Pilaster-projektijohdolla, jossa Pilaster vastaa hankkeen kokonaisaikataulusta, teknisen suunnittelun ohjaamisesta sekä tarvittavien urakoitsijoiden hankkimisesta.

Pilaster-projektijohto sisältää:

 • rakennusvalvonnan ennakkoneuvottelu taloyhtiölle ajatellusta kokonaisuudesta vaatimuksineen
 • Aikataulun ja budjetin laatiminen taloyhtiölle
 • Tarvittavien rakenne-, LVI- ja sähkösuunnitelmien sekä työselitysten teettäminen
 • Arkkitehtisuunnitelmien teettäminen julkisivusta, huoneistojen koteloinneista sekä kylpyhuoneista
 • Energiatodistusten laatiminen ARA:n energia-avustuksen vaatimusten mukaisesti
 • Rakennusluvan hakeminen
 • Urakkaohjelman laatiminen
 • Urakoitsijoiden valinta
 • Työmaavaiheen valvojien valinta

Pilaster-projektijohto varmistaa taloyhtiölle sopivan kokonaisuuden löytymisen ja hankkeen etenemisen taloyhtiölle parhaalla tavalla.

Pyydä tarjous taloyhtiöllesi!