talotekniikkaratkaisu täydellisenä, tai osissa

Pilasterin talotekniikkajärjestelmällä saat kiinteistöösi käyttövesiputket, viemäriputket, lämmitysvesiputket, asuntokohtaiset ilmanvaihtolaitteet, huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, poistoilman lämmöntalteenoton, sähkö-, data- ja antennijohdot sekä digitalotekniikan.

Parasta Pilasterin talotekniikassa on se, että järjestelmän saa paloiteltua osiin omien hyödyntarpeiden mukaan.

Pilaster AIR energiaremonttiin

Huoneistokohtaiset Pilaster-poistoilmalämpöpumput hoitavat asuntojen lämmityksen ja viilennyksen lisäksi ilmanvaihdon. Sama pumppu hoitaa myös tulo-ja poistoilmanvaihdon.

Poistoilmalämpöpumppu säästää merkittävästi energiaa

Tavallinen ilmanvaihto poistaa rakennuksesta ilmaa, joten samalla aiheutuu väistämättä lämpöhäviöitä. Pilasterin poistoilmalämpöpumpun avulla lämpö ei päästetä ulos, vaan se siirretään takaisin ilmanvaihtojärjestelmään. Poistoilmalämpöpumppu tuottaa lämmintä tuloilmaa poistoilman energialla. Pilaster AIR tuottaa energiaa 4–5 kertaa sen verran kuin se itse tarvitsee sähköä.

Ilmanvaihtoremontissa sisäilman laatu ratkaisee

Samalla kun poistoilmalämpöpumppu tuo lämmintä tai viileää ilmaa huoneistoon, se poistaa ilmasta ylimääräistä kosteutta, hiilidioksidia ja VOC-yhdisteitä eikä päästä rakenteissa olevia microbeja hengitysilmaan.

Pilaster-ilmanvaihtoremontilla saa puhtaan ja suodatetun siäilman sekä elinkaareltaan terveen ja rakenteiltaan toimivan kiinteistön.

Putkiremontti uudella tavalla 

Pilaster-järjestelmässä vanhat putket vaihdetaan täysin uusiin ja viedään huoneistoon käytännöllisintä reittiä. Käyttö- ja lämmitysvesiputket ovat sveitsiläisen Georg Fisherin komposiittiputkia. Modulaarisen tekniikkamme ansiosta putkivedot tehdään linjoittain ja voidaan ajoittaa tahtityöskentelyn mukaan.

Asukasviihtyvyys tulee aina huomioida

Hyväkuntoiset kylpyhuoneet pystyy Pilaster-remontissa säilyttämään koskemattomina ja tämä on erityinen hyöty asukkaalle. Asukas voi mahdollisesti säästää remonttikustannuksissa oman kylpyhuoneremonttinsa verran. Myös vesikatkot ovat minimaaliset tekniikkamme ansiosta ja myös tästä syystä asunnossa voi asua koko remontin ajan.

SÄHKÖREMONTTI

Sähköt, kuten kaikki muukin tekniikka viedään moduuleissa kiinteistöön, joten asbestipurkua ei tarvita, eikä porraskäytäviin tehdä uusia koteloita. Sähkö-, data- ja antennikaapelit, digitalotekniikka sekä aurinkosähkön hyödyntäminen kulkee kaikki muun tekniikan mukana kattokoteloissa.

digitalotekniikka on uutta Pilasterilta

DIGITALOTEKNIIKKA

Digitalotekniikka seuraa, ohjaa, valvoo ja optimoi kiinteistön tekniikkaa tehokkaasti kokonaisuutena, siten että eri järjestelmät ja laitteet kommunikoivat keskenään. Digitalotekniikkaan integroitavien palveluiden määrä on lähes rajaton. Parhaimmillaan tekniikkaan voi yhdistää pörssisähkön hinnanvaihtelun optimoinnin, tai sääennusteen mukaisen energiaoptimoinnin. Vain tulevaisuus on rajana.

AURONKOENERGIAN HYÖDYT

Pilaster-järjestelmään on erityisen taloudellista liittää aurinkopaneeleja. Normaalisti aurinkosähkön hyödyntäminen on kerrostaloissa haasteellista, koska sitä ei pystytä käyttämään kokonaan omiin tarpeisiin.
Pilaster-järjestelmässä aurinkosähköä voidaan käyttää esimerkiksi kesähelteillä poistoilmalämpöpumpun viilennystoimintoon ja lämmityskaudella asuntojen lämmittämiseen. Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja sen tuotanto on äänetöntä ja saasteetonta.

Muiden lämmitysmuotojen hyödyntäminen

Pilaster-järjestelmän lämmitysratkaisua on mahdollista täydentää aurinkoenergialla, maalämpöjärjestelmällä, tai kaukolämpöjärjestelmällä.
Tekniikkamme myötä kiinteistössä voidaan kuitenkin luopua kokonaan kaukolämmöstä ja öljylämmityksestä, joita perinteisesti käytetään varsinaisena lämmönlähteenä.
Maalämmöllä pystytään tuottamaan kiinteistön tarvitsema käyttöveden lämmitys ja lisälämpö erittäin kustannustehokkaasti.
Hajautetun lämmitysjärjestelmän hyötyjä ovat vähäinen riippuvuus ulkopuolisista energiantuottajista, edulliset käyttökustannukset ja uusiutuvan energialähteen hyödyntäminen.

käänteentekevä talotekniikkaKatso video

Pilaster Oy tarjoaa edistyksellisimmän talotekniikkajärjestelmän, johon sisältyvät ratkaisut käänteentekevään putkiremonttiin, merkittävään energiansäästöön, ilmanvaihtoon, huoneistokohtaiseen energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen, sähköasennuksiin sekä kokonaisuuden etähallintaan ja huoltoon. Pilaster-järjestelmään liitetään yhä useammin aurinkosähkö ja maalämpö.

Pilaster-talotekniikkajärjestelmä on suomalainen, modulaarinen talotekniikan modernisointijärjestelmä, joka sopii korjausrakentamiseen sekä lisäkerros- ja uudisrakentamiseen.

Talotekniikka sijaitsee hormielementeissä, jotka asennetaan seiniin rakennuksen ulkopuolelle. Remontti tehdään siis pääosin rakennuksen ulkopuolella, nopealla aikataululla, joten asukkaiden ei ole välttämätöntä muuttaa pois. Järjestelmä voidaan tarvittaessa asentaa vaiheittain ja sitä voidaan myöhemmin täydentää ja päivittää, kun uusia taloteknisiä ratkaisuja tulee markkinoille. Järjestelmän toimitukseen on mahdollista liittää myös huoltosopimus.

Mikä sitten tekee Pilaster talotekniikasta edistyksellisen on:

– häiriöttömämpi putkiremontti toteutetaan 60%:sesti rakennuksen ulkopuolella

– huoneistokohtaiset Pilaster- poistoilmalämpöpumput pienentävät yli 70% kiinteistön energiankulutusta ja huomattavasti hiilijalanjälkeä

– Pilaster-poistoilmalämpöpumput tuottavat uusiutuvaa lämmitysenergiaa ja pienentävät merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käytön tarvetta

– asuntokohtaisten Pilaster Air ilmanvaihtolaitteiden avulla saadaan huonekohtainen terveellinen ja puhdas sisäilma kaikkiin huoneisiin

– Pilaster järjestelmän avulla saadaan energiaa säästävä asuntokohtainen lämmitys ja viilennys

– Pilaster digitalotekniikka sisältää kiinteistökohtaisen etähallinnan, seurannan ja raportoinnin

– Pilaster digitalotekniikka tarjoaa myös asukkaalle säätö- ja seurantalaitteet ilmanvaihtoon, lämmitykseen, viilennykseen ja vedenkulutukseen

energiansäästö tulee suurena bonuksena

Taloyhtiön energiansäästö tulee suurena bonuksena Pilasterin myötä – etähallittavilla asuntokohtaisilla Pilaster AIR poistoilmalämpöpumpuilla vähennetään merkittävästi taloyhtiön energiankulutusta. Pilasterin modernit energiaratkaisut alentavat yhtiövastiketta ja pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä. Järjestelmän käyttämä sähkö voidaan myös tuottaa uusiutuvalla energialla, esim. kiinteistön katolle asennettavien aurinkopaneelien avulla. Aurinkosähköä voidaan hyödyntää erityisen hyvin asuntojen viilennyksessä.

Ennen Pilaster-remonttia lämmityskauden energian kulutus oli 207,0 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen lämmityskauden energian kulutus on enää 49,0 MWh (esimerkkikohde Asunto Oy Kuulaharjat)