Linjasaneeraus

Perinteisesti linjasaneeraus on tarkoittanut kokonaisvaltaista putkiremonttia, jossa uusitaan kaikki päällekkäiset kylpyhuoneet, vesijohdot ja viemärit sekä sähkö- ja kaapeliverkon. Nykyaikainen linjasaneeraus toteutetaan modulaarisesti asentamalla kaikki talotekniikka rakennuksen ulkopuolelle. Samalla uusitaan  ilmanvaihto varmatoimiseksi huoneistokohtaiseksi tulo-poistoilmanvaihdoksi. Huoneistohin saadaan energiatehokas lämmitys ja viilennys asuntokohtaisten poistoilmalämpöpumppujen avulla. Tämän mahdollistaa modulaarinen Pilaster-putkiremontti, joka perinteisen putkiremontin lisäksi modernisoi koko taloyhtiön tekniikan ja säästää merkittävästi energiakustannuksissa. 

Linjasaneerauksen / putkiremontin hinta

määräytyy käytännössä jo suunnitteluvaiheessa 

Pyydä tarjous Pilaster-linjasaneerauksesta

Linjasaneeraus tarkoittaa lähtökohtaisesti perinteistä putkiremonttia, jossa uusitaan kiinteistön käyttövesi-, lämmitysvesi- ja viemäriputkien lisäksi märkätilojen vesieristykset, laatoitukset ja vesikalusteet. Perinteisen putkiremontin rinnalle on tullut myös modulaarinen tehokkaampi, nopeampi ja häiriöttömämpi tapa tehdä linjasaneeraus – Pilaster-putkiremontti.

Putkiremonttitarve tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin, kun viemäreissä tai vesijohdoissa huomataan vuotoja tai puutteita. Tästä käynnistyy valmistatuminen tulevaan remonttikokonaisuuteen. 

Linjasaneeraus
Linjasaneeraus mahdollistaa putkistojen asentamisen kattoon. Samaan alaslaskuun saadaan siististi myös oman huoneiston ilmanvaihtokanavat ja haluttaessa uudet valaisimet.

Mikäli putket ovat vielä kohtuullisen hyväkuntoiset, ne on mahdollista korjata sukittamalla. Viemäreiden sukitus on viemärien vaihtamista halvempi tapa silloin, jos kylpyhuoneet ovat hyväkuntoisia ja ne halutaan säilyttää. Yli 10 vuotta vanhoja kylpyhuoneita ei kannata säilyttää, koska vesieristeet ovat todennäköisesti elinkaarensa päässä viimeistään viiden vuoden kuluttua. 

On myös toinen tapa remontoida putkisto, rikkomatta seiniä tai kylpyhuoneita; Pilasterin modulaarinen putkiremontti, mahdollistaa viemärien ja putkien vaihtamisen täysin uusiin putkiin kylpyhuoneiden ja wc tilojen pintoja rikkomatta. Tällöin vältytään myös sukituksen laatuun liittyviltä riskeiltä.

Remontin laajuuden ja tarpeiden suunnittelu tehdään Pilaster-hankesuunnittelussa. Hankesuunnitteluvaiheessa käydään läpi tarvittavat korjaukset sekä taloyhtiön ja asukkaiden toiveet remontin sisällöstä.

Ota yhteyttä Pilaster-hankesuunnittelusta.

Pilaster videoita

Arkkitehti sekä LVI- ja sähkösuunnittelijat osaavat arvioida omilta erikoisaloiltaan eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia lopputulokseen ja sen kustannuksiin. Kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä ovat erityisesti käytettävät putkireitit, purkutöiden laajuus ja kokonaisuus, mitä kaikkea halutaan saada aikaan. Usein kustannuslaskennasta jätetään huomioimatta asukkaalle tuleva kustannus remontin aikaisesta asumisesta. Tämä kustannus voi olla hyvinkin merkittävä. Pilaster-järjestelmän yksi iso etu on lyhyt remonttiaika asunnoissa, jolloin kustannus väistötiloissa asumisesta jää pieneksi. Usein asukkaat jäävät jopa asumaan koteihinsa Pilaster-remontin ajaksi.

Kun käytetään Pilaster-järjestelmää, purkutyöt ovat paljon vähäisemmät ja putkireitit kulkevat suurimmaksi osaksi moduuleissa. Porraskäytävissä on helppo liikkua, koska niihin ei tarvitse asentaa uutta talotekniikkaa.

Linjasaneeraus etenee asuntolinjoittain

Putkiremontti etenee yleensä pystylinja kerrallaan. Pilaster-järjestelmä mahdollistaa remontin toteutuksen myös pienemmissä osissa, jolloin häiriöaika asunnoissa pienenee. Perinteisessä putkiremontissa vanhat vesikalusteet ja kylpyhuoneiden pintamateriaalit puretaan. Tarvittaessa puretaan myös putkikuilu, jos on päätetty käyttää olemassa olevaa putkireittiä.

”Pilaster-järjestelmällä kylpyhuoneita tai putkikuiluja ei tarvitse purkaa.

Koska Pilaster remontissa kylpyhuoneita ei ole välttämätöntä purkaa, voidaan taloyhtiökohtaisesti sopia, miten kylpyhuoneiden kanssa toimitaan. Näin osakkaan putkiremonttikustannuksiin voidaan suoraan vaikuttaa.”

Esille tulleiden tarpeiden pohjalta Pilaster-hankekesuunnitelmaan laaditaan  muutama erilainen ehdotus kustannusarvioineen. Erilaiset vaihtoehdot esitellään osakkaille infotilaisuudessa.

Linjasaneerauksen valmistelu kannattaa aloittaa ajoissa

Useissa taloyhtiöissä siis juuri nyt!

Pyydä tarjous Pilaster-hankesuunnittelusta Lue lisää Pilaster-putkiremontista

Ota yhteyttä asiakaspalvelu@pilaster.fi tai soita 010 58 34 100, kerromme miten Pilaster -järjestelmä sopii sinun tarpeisiin.

Tilaa ilmainen Pilaster esite