•  

Referenssimme

Asunto Oy Kuulaharjat, Raisio

Tilaaja: Raision Vuokra-asunnot Oy

Sijainti: Tasalankatu 13–15, Raisio (Varppeenseutu)

Projekti: Kahden vuokrakerrostalon (rak. 1974) perusteellinen uusiminen, talotekniikkaratkaisuna Pilaster-järjestelmä. Projekti piti sisällään 44 asuntoa ja 12 lisäasuntoa.

Tämän neljäkerroksisen, 28:n asunnon kerrostalon tilojen lämmityksestä syntyvät hiilidioksidipäästöt olivat ennen Pilaster-remonttia 39 000 kg vuodessa. Pilaster-remontin jälkeen kerrostalon hiilidioksidipäästöt ovat enää 4250 kg vuodessa. Pudotusta päästöihin vuodessa tuli peräti 90 %. Energiankulutus ennen remonttia oli 207 MWh, remontin jälkeen kulutus on enää 49 MWh.

Raision Vuokra-asunnot Oy uudisti perusteellisesti Kuulaharjat taloyhtiön kaksi vuokrakerrostaloa, jotka sijaitsevat Tasalankadulla Raisiossa. Remontin myötä talotekniikka sijoitettiin Pilaster-talotekniikkaelementteihin rakennusten ulkopuolelle. Pilaster-järjestelmän ansiosta yhtiöön saatiin yhden asunnon verran lisää vuokrattavaa pinta-alaa, kun rakennusten sisältä voitiin purkaa vanhat hormit.

Uusissa Pilaster-moduuleissa kulkevat vesi-, viemäri- ja lämmitysputket sekä sähkö-, data- ja antennikaapelit. Lisäksi moduuleissa ovat huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, jotka hoitavat asuntojen lämmityksen, viilennyksen ja ilmanvaihdon. Lämpöpumppujen käyttämää sähköä tuotetaan aurinkopaneeleilla, joita on asennettu molempien rakennusten katolle 15 kWp.

Taloyhtiön kiinteistöjen kaikki pinnat uusittiin täysin, rakennuksiin tehtiin hissit ja taloihin rakennettiin puurakenteinen lisäkerros. Uudistus maksoi noin 6 miljoonaa euroa. Talot ovat allergiavapaita ja täysin uuden veroisia.

Päiväkoti / Leikkipuisto Orava

Tilaaja: Helsingin kaupunki

Sijainti: Helsinki

Projekti: Energiansäästö ja ilmanvaihto Pilaster-järjestelmällä

Kohteeseen vaihdettiin Pilaster-järjestelmän poistoilmalämpöpumput, joiden avulla toteutetaan rakennuksen tulo-poistoilmanvaihto erittäin energiatehokkaasti. Tuloilma on suodatettua, lämmitettyä ja vedotonta. Kohteessa on suora sähkölämmitys ja tuloilmaa lämmitettiin aiemmin sähkövastuksella. Nyt Pilasterin poistoilmalämpöpumput tuottavat uusiutuvaa lämmitysenergiaa poistoilmasta erittäin energiatehokkaasti. Kokonaissähkön kulutus on kohteessa pienentynyt Pilasterin ansiosta yli 50 % ja lisäksi hiilidioksidipäästöt pienenevät 500 kg kuukaudessa lämmityskaudella.

Tuloilma on suodatettua, lämmitettyä ja vedotonta.
Remontti toteutettiin viikonlopun aikana!
Lämmitykseen käytettävän sähkön tarve putosi 60 – 70 %.
Hiilidioksidipäästöt romahtivat!

Hepokulta toimistorakennus

Sijainti: Turku
Tilaaja: Hepokullan Lämpö Oy
Projekti: Talotekniikkaratkaisuna Pilaster-järjestelmä

Hepokullan Lämmön toimistorakennuksen sisäilman laatu oli erittäin huono. Toimiston työntekijät kärsivät huonosta sisäilmasta johtuvista oireista, kuten päänsärystä ja hengityselin sairauksista. Toimistorakennuksen ulkopuolelle asennettiin yhdessä päivässä Pilaster AIR -poistoilmalämpöpumpulla varustettu Pilaster-hormi. Toimiston sisätilojen ilmanvaihtokanavisto asennettiin viikonlopun aikana kahdessa päivässä.

Toimistossamme on nyt erittäin hyvä ilmanlaatu.
Remontti oli ohi hetkessä!

Asunto Oy Sipoon Itäpiha

Sijainti: Sipoo

Tilaaja: Asunto Oy Sipoon Itäpiha

Projekti: Talotekniikkaratkaisuna Pilaster-järjestelmä.

Pilaster -tekniikalla uusittiin Asunto Oy Sipoon Itäpihan asuntojen ilmanvaihto, vesi- ja viemäriputkistot sekä sähköverkko. Talotekniikan lisäksi kiinteistössä uusittiin kylpyhuoneet ja taloyhtiön saunatilat. Kylpyhuoneisiin saadaan huomattavasti lisää tilaa, koska Pilaster-tekniikan myötä vanhat hormit voitiin purkaa. Kylpyhuoneista saatiin suuremmat ja toimivammat.

Pilaster-moduulit kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle seinään. Moduulit ovat palo- ja lämpöeristettyjä, niiden ulkopinta on tässä kohteessa tumman harmaa. Niissä sijaitsevat vesi- ja viemäriputket, sähköverkon nousujohdot sekä asuntokohtaiset Pilaster AIR -poistoilmalämpöpumput. Näillä saadaan rakennuksen ilmanvaihto huonekohtaisesti toimivaksi, puhtaaksi ja terveelliseksi.

Samalla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta merkittävästi.

llmastointi on parasta mitä putkiremontissa tapahtui.

Sisäilma on tosi hyvä.

Siivouksen tarve on vähentynyt.

Viilennys on helpottanut elämää paljon.

Työntekijänne olivat erittäin kohteliaita

Asunto Oy Vallesmanninpuustelli

Sijainti: Raisio

Tilaaja: Asunto Oy Vallesmanninpuustelli

Projekti: Talotekniikkaratkaisuna Pilaster-järjestelmä.

Pilaster-tekniikalla uusittiin Asunto Oy Vallesmanninpuustellin asuntojen ilmanvaihto, vesi- ja viemäriputkistot sekä sähköverkko. Talotekniikan lisäksi kiinteistössä uusittiin peruskuntoiset ja säilytettiin hyväkuntoiset kylpyhuoneet. Vanhat putkikuilut jätettiin paikoilleen, niihin ei tarvinnut koskea, jolloin pölyhaitta asunnoissa jäi todella pieneksi.

Pilaster-moduulit kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle seinään. Moduulit ovat palo- ja lämpöeristettyjä, niiden ulkopinta on tässä kohteessa tumman harmaa. Niissä sijaitsevat vesi- ja viemäriputket, sähköverkon nousujohdot sekä asuntokohtaiset Pilaster AIR -poistoilmalämpöpumput. Näillä saadaan rakennuksen ilmanvaihto huonekohtaisesti toimivaksi, puhtaaksi ja terveelliseksi.

llmanlaatu parani välittömästi.

Putkiremontissa hyväkuntoiset kylpyhuoneet saatiin säästettyä.

Remontti oli nopea ja aikataulu piti.

Asunnon arvo nousi heti!