Energia-avustus jo 2019 lopussa energiaremontin suunnitteluun

Energiaremontilla kolmannes säästöä

Energia-avustus energiaremontin suunnitteluun!

Todella ajankohtaista energia-asiaa Ympäristöministeriön tiedotteessa. Ympäristöministeriö esittää ensi vuoden budjettiin reilua avustusta taloyhtiöiden energiatalouden parantamiseen eli energiaremontteihin. Rakennukset muodostavat merkittävän osan Suomen hiilidioksidipäästöistä ja nyt halutaan selkeästi antaa vauhtia rakennuskannan modernisoimiseen energiatehokkaiksi.

Energiansäätöä

Pilaster on mahdollistanut merkittävästi kovempia energiatehokkuuden parannuksia kuin mitä suunnitellun avustuksen vaatimuksina tulee olemaan. Tiedämme siis, että taloyhtiöillä on käytännössä hyvät mahdollisuudet saavuttaa kunnianhimoiset päästötavoitteet.

Lue Ympäristöministeriön esitys kokonaisuudessaan tästä:

https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Asuinrakennuksille_suunnitteilla_energia(52481)

Avustus toteutuessaan antaa yhä useammalle taloyhtiölle mahdollisuuden käynnistää energiaremontin suunnittelu. Samoin mahdollistuu myös suunnitelmien toteuttaminen, koska myös toteuttamista on tarkoitus avustaa. Jotta taloyhtiö ehtii saada osansa avustuspotista, on ajankohtaista aloittaa energiaremontin suunnittelu mahdollisimman pian jo syksyllä. Taloyhtiö voi hakea energiaremontin suunniteluun avustusta jo syksyn 2019 aikana.

Vaihtoehtojen selvittäminen, energiaremontin suunnittelu ja isommissa muutoksissa tarvittavan rakennusluvan saaminen vie kuitenkin oman aikansa.

Taloyhtiöissä kannattaa toimia heti ja hyödyntää energia-avustus

Taloyhtiöissä päätöksien tekoon menee aikaa – siksi kannattaa toimia heti ja kutsua taloyhtiön hallitus koolle miettimään, miten lähdetään liikkeelle. Me Pilasterilla autamme tässä mielellämme. Tutustu Pilasterin kehittämään tapaan säästää taloyhtiön energiaa Energiaremontti -sivuillamme.

Avustuksen ideana on innostaa taloyhtiöitä erilaisten vaihtoehtojen kokeilemiseen – mitään vaihtoehtoja ei ole rajattu avustuksen ulkopuolelle. Keskeistä on, että taloyhtiön energiatehokkuus e-luvulla tarkastekltuna paranee vähintään 25% – se on kova tavoite ja edellyttää oikeita toimenpiteitä. Ilman kovia toimenpiteitä emme tule koskaan saavuttamaan päästötavoitteita emmekä saa ilmastonmuutoksen hidastamiseksi tarvittavaa kehitystä käyntiin.

Käytännössä näin on toimittava, jos haluamme saavuttaa asetetut päästövähennystavoitteet ja näyttää esimerkkiä kehittyvälle maailmalle.

Taloyhtiössä varmistat mahdollisen tulevan avustuksen saamisen seuraavilla toimenpiteillä:

  • hallitus kokoontuu ja päättää selvittää, mikä on taloyhtiön energiankulutuksen taso verrattuna muihin vastaaviin
  • seuraavaksi selvitetään, mitä muita remontteja taloyhtiössä on lähivuosina tulossa

  • jos putkiremontti => samalla ilmanvaihto ja poistoilmalämpöpumppuratkaisun mahdollisuus, jolloin merkittävä energiansäästö
  • jos julkisivuremontti => yhdessä lisäeristyksen kanssa ilmanvaihdon ja poistoilmalämpöpumpun lisääminen vielä merkittävämpi energiansäästö
  • jos ei mitään remontteja => sisäilman laadun parantaminen ilmanvaihdolla ja poistoilmalämpöpumpulla saadaan energiansäästö + olosuhteiden parannus

Näihin kaikkiin ratkaisuihin voidaan lisäksi liittää mikä tahansa energiamuoto (maalämpö, aurinko, biokaasu), jolloin taloyhtiöstä voidaan rakentaa todella energiatehokas ja esimerkillinen päästötavoitteiden saavuttaja.

Ajankohtaista - voit saada jopa 76% säästöä energiankulutuksessa
Ajankohtaista – Pilaster voi tuoda jopa 76% energiansäästöä

Pilaster haluaa tehdä kaikkensa, jotta taloyhtiöt voivat ylittää nämä tavoitteet ja onnistumme myös valtakunnallisesti saavuttamaan asetetut päästövähennystavoitteet.

Vanhoilla rakennuksilla on merkittävä rooli Suomen hiilidioksidipäästöissä. Vanhoille rakennuksille on annettava mahdollisuus uusiutumiseen – rakennukset ja niiden omistajat ansaitsevat tämän mahdollisuuden.

 

“Osaaminen luo velvollisuuksia”

 

Myös sinä voit olla kanssamme edelläkävijä!