Nouseeko taloyhtiön hoitovastikkeet kaukolämmön hintakehityksen vuoksi?

Energiaremontilla kolmannes säästöä

Kiinteistöliitto on julkaissut nettisivuillaan erinomaisen indeksitalon raportit – näkymän, jossa taloyhtiöiden edustajat voivat tutkia kaupunkikohtaista dataa asuinkerrostalon kustannuskehityksestä. Kustannuskehityksessä on havaittavissa, että kaukolämmön osuus asumiskustannuksista on noussut tasaiseen tahtiin, ja näyttelee isointa osaa kuluerien kustannuksista. Nyt peruskorjausiässä olevat 1970 – luvulla massatuotantona rakennetut asuinkerrostalot käyttävät pääsääntöisesti kaukolämpöä lämmitysmuotonaan. Kyseisen aikakauden lämmitys ja ilmanvaihto on toteutettu siten, että kaukolämmöllä lämmitetty sisäilma poistetaan huippuimurilla suoraan kiinteistöstä ulos lämmittämään katoilla istuvia harakoita. Harakoiden näkökulmasta tämä on hyvä toimintatapa, mutta jos halutaan säästää puhdasta käteistä on kiinteistöjen lämmitys saatava energiatehokkaaksi ja tämän myötä myös kustannustehokkaaksi. Pilaster Oy kantaa kortensa kekoon, kun peruskorjausiässä olevia asuinkerrostaloja lähdetään modernisoimaan energia – ja kustannustehokkaiksi. Pilaster – järjestelmällä on mahdollista tiputtaa asuinkerrostalon kaukolämmön tarve alle puoleen, kun verrataan alkuperäiseen ilmanvaihtojärjestelmään. Kun Pilaster – järjestelmä yhdistetään maalämpöön, voidaan kaukolämmöstä luopua jopa kokonaan, ja kiinteistö muuttuu lämmitysenergialtaan omavaraiseksi. Arvoisa taloyhtiön edustaja, kun ryhdytte kiinteistönne  peruskorjaushankkeeseen otathan huomioon energiatehokkuuden ja siihen liittyvät uudet suomalaiset innovaatiot!

Kiinteistöliiton palveluun voit kirjautua tästä:

https://www.kiinteistoliitto.fi/palvelut/tutkimus/indeksitalo/indeksitalonraportit/