Energiaremontti kannattaa, jos halutaan säästää lämmityskustannuksissa.

Energiaremontti on ajankohtainen, kun halutaan säästää lämmityskuluissa, vähentää lämmityspäästöjä ja lisätä asumismukavuutta. Korjausrakentaminen, varsinkin kerrostaloissa, on haastavaa, mutta siitä voidaan suoriutua myös asukasystävällisesti. Pilasterin moduulirakenteilla saadaan energiaremontti toteutettua nopeasti, kustannustehokkaasti ja ennen kaikkea asukkaille miellyttävällä tavalla. 

Moduulit kootaan valmiiksi tehtailla ja rakennuspaikalla ne kiinnitetään päällekkäin ulkoseinään. Kaikki talotekniikka sijaitsee näissä moduuleissa, jotka asennetaan rakennuksen ulkopuolelle. Näin ollen myös suurin osa remontista toteutetaan rakennuksen ulkopuolella ja asukkaiden ei tarvitse välttämättä muuttaa pois. Pilaster-energiaremontilla säästetään rahaa, pienennetään yhtiövastikkeita ja ennen kaikkea saavutetaan kiinteistölle 90 % pienempi hiilijalanjälki vuodessa. 

Energiaremontin yhteydessä asennetaan asuntokohtaiset Pilaster AIR poistoilmalämpöpumput, jotka sijaitsevat moduuleissa. Poistoilmalämpöpumput keräävät lämpöenergian asuntojen poistoilmasta. Asunnon tuloilma lämpiää poistoilmasta saadulla lämpöenergialla. Tällä tavalla ilmanvaihdosta ja lämmityksestä saadaan asuntokohtaista. Vedon tunnetta ei myöskään pääse syntymään, koska raikas tuloilma on lämmitetty poistoilmasta saadulla hukkalämmöllä. Poistoilmalämpöpumppuja pystytään hyödyntämään asuntojen viilennyksessä helteillä. Laite poistaa myös ylimääräistä kosteutta. 

Pilaster-järjestelmää voidaan täydentää myös muilla lämmitysmuodoilla kuten aurinkoenergialla, maalämpö- tai kaukolämpöjärjestelmällä. Enää lämpöä ei mene hukkaan poistoilman mukana, vaan se käytetään hyödyksi ja asuntokohtaisilla poistoilmalämpöpumpuilla saavutetaan yli 70 % säästö lämmityskustannuksissa.