Pääkaupunkiseudulla katsotaan tulevaisuuteen

Asunto Oy Sipoon Itäpihan talotekniikkaremontti alkaa marraskuussa 2018. Toteuttamassa Pilaster Oy ja Fira.

Asunto Oy Sipoon Itäpiha on punatiilipintainen monimuotoinen elementtikerrostalo, joka on rakennettu 1980-luvun puolivälissä. Remontointitarpeet kasvoivat vuosien kuluessa useiden putkivuotojen ja erityisen huonon sisäilman myötä tähän hetkeen – päätettiin modernisoida talotekniikka Pilaster -järjestelmällä.

”Asuntokierroksella huomasimme, että lähes jokaisessa asunnossa oli yksi tai useampi ikkuna auki ulkoilman kovasta pakkasesta huolimatta”, kertoi arkkitehti ja kohteen pääsuunnittelija Pirjo Raila.

Pilaster talotekniikan erityispiirteitä on mm:

– häiriötön putkiremontti toteutetaan rakennuksen ulkopuolelle

– huoneistokohtaiset Pilaster poistoilmalämpöpumput pienentävät merkittävästi koko kiinteistön energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä

– asuntokohtaisten Pilaster Air ilmanvaihtolaitteiden avulla saadaan huonekohtainen terveellinen ja puhdas sisäilma

– Pilaster järjestelmän avulla saadaan energiaa säästävä asuntokohtainen lämmitys ja viilennys

– Pilaster digitalotekniikka sisältää kiinteistökohtaisen etähallinnan, seurannan ja raportoinnin

– Pilaster digitalotekniikka tarjoaa myös asukkaalle säätö- ja seurantalaitteet ilmanvaihtoon, lämmitykseen, viilennykseen ja vedenkulutukseen

Taloyhtiön energiansäästö tulee suurena bonuksena Pilasterin myötä – etähallittavilla asuntokohtaisilla Pilaster AIR poistoilmalämpöpumpuilla optimoidaan taloyhtiön energiankulutusta. Pilasterin modernit energiaratkaisut alentavat yhtiövastiketta ja pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä. Järjestelmän käyttämä sähkö voidaan myös tuottaa uusiutuvalla energialla, esim. kiinteistön katolle asennettavien aurinkopaneelien avulla. Aurinkosähköä voidaan hyödyntää erityisen hyvin asuntojen viilennyksessä. Ennen Pilasteria Lämmityskauden energian kulutus 159,2 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen lämmityskauden energian kulutus 54,1 MWh (esimerkkikohde Asunto Oy Kuulaharjat). Pilaster -tekniikalla siis syntyy elinkaarikustannukselle huimaa säästöä.

Pilaster -tekniikalla uusitaan Asunto Oy Sipoon Itäpihan asuntojen ilmanvaihto, vesi- ja viemäriputkistot ja sähköt. Talotekniikan lisäksi kiinteistössä uusitaan kylpyhuoneet ja taloyhtiön saunatilat. Kylpyhuoneisiin saadaan huomattavasti lisää tilaa, koska Pilaster -tekniikan myötä vanhat hormit voidaan purkaa. Kylpyhuoneista saadaan suuremmat ja toimivammat.

Pilaster talotekniikkahormit kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle seinään. Hormielementit ovat palo- ja lämpöeristettyjä, niiden ulkopinta on tässä kohteessa tumman harmaa. Niissä sijaitsevat vesi- ja viemäriputkien sekä sähkönousujen lisäksi asuntokohtaiset Pilaster AIR poistoilmalämpöpumput. Näillä saadaan rakennuksen ilmanvaihto huonekohtaisesti toimivaksi, puhtaaksi ja terveelliseksi. Samalla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta merkittävästi.

Kohteen pääurakoitsijana toimii edistyksellinen Fira, joka tunnetaan kahden viikon riidattomista putkiremonteistaan.

Asunto Oy Sipoon Itäpihan työmaa käynnistyy 19.11.2018.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Janne Kantola
Puh. 0400 198147
S-posti: janne.kantola@pilaster.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *