Pilaster Oy

Pilaster Oy on talotekniikkajärjestelmien kehittäjä, valmistaja ja toimittaja. Kehittämämme Pilaster-järjestelmä on laadukas, innovatiivinen ja energiatehokas. Saat tietoa Pilaster-järjestelmästä täällä.

Pilaster-järjestelmän idea syntyi, kun yhtiön toimitusjohtaja koki perinteisen linjasaneerauksen kauhut ja joutui muuttamaan pois putkiremontin tieltä. Viivästyneet aikataulut, mahdoton asuinympäristö, kolmen kuukauden evakko sekä puolentoista vuoden yhtämittainen pöly ja meteli kiinteistössä toimivat alkusysäyksenä.

Järjestelmä kehitettiin yhdessä kokeneiden laivanrakennus-, kone- ja sähköinsinöörien sekä rakennusalan ammattilaisten kanssa. Mukaan liittyi myös muutamia kestävän kehityksen ja uusiutuvan energian laajemmasta hyödyntämisestä kiinnostuneita yrittäjiä.

Pilaster-järjestelmän tuotekehityksessä on keskitytty kolmeen pääkohtaan:

 1. Valtioiden ja kuntien asettamat tavoitteet: ilmastotyö, energiatehokkuus, uusiutuvan energian käytön lisääminen, päästöjen vähentäminen.
 2. Kiinteistöjen talotekniikka: Vanhentuneen talotekniikan modernisointitarve. Sisäilman ja ilmanvaihdon tärkeys.
 3. Nykyaikaisen kiinteistösaneerauksen tehostaminen ja laadun parantaminen: Kiinteistöjen saneerauksia tehdään pitkälti perinteisin menetelmin. Tämä tarkoittaa pitkiä toteutusaikoja, merkittävää asumishaittaa, kohonneita kustannuksia sekä laadullisia puutteita. Miten asiat voisi tehdä toisin?

Pilaster-järjestelmä vastaa kaikkiin näihin haasteisiin. Järjestelmä on herättänyt laajasti kiinnostusta sekä korjausrakentamisen että uudistuotannon puolella. Pilaster-järjestelmän tarjoamat hyödyt ovat kiistattomat ja usein meiltä kysytäänkin, miksi tällaista ratkaisua ei ole aikaisemmin ollut markkinoilla.

Tavoitteenamme on kaupallistaa ja kehittää tuotteitamme kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Innovatiivinen työmme energiatehokkaiden, terveyttä ja turvallisuutta edistävien, parempaa tulevaisuutta luovien tuotteidemme kehityksessä ja valmistuksessa jatkuu.

Pilaster Oy:n historia

 • 2010 Tuotekehitys aloitetaan Tekesin, Elyn ja Finnveran tuella
 • 2012 Järjestelmän pilottiasennus omakotitaloon
 • 2014 Pilaster Oy perustetaan
 • 2015 Ensimmäinen sopimus järjestelmän asennuksesta kahteen kerrostalokiinteistöön
 • 2016 Markkinatutkimus Ruotsiin
 • 2016 Yhteistyön aloitus tanskalaisen NordicFlexHousen kanssa
 • 2017 Suomalainen patentti Pilaster-järjestelmälle
 • 2017 Eurooppalainen patentti Pilaster-järjestelmälle