Moduulirakentaminen

Pilaster Oy

Pilaster Oy:n moduulirakentamisen konseptissa on huomioitu luonnon kestokyky.

Suunnittelutiimimme lähtökohtana on ollut resurssitehokas luonnonvarojen käyttö, ympäristön huomioivat energiaratkaisut ja rakentamisen tuottaman jätekuorman vähentäminen.

Modulaarirakentamisen edut

Modulaarinen rakentaminen on tunnettu nopeudestaan. Moduulikerrostalo valmistuu keskimäärin puolet nopeammin kuin perinteisellä tavalla rakennettu.

Rakentamisen hyvän laadun takaa laatuvarmistetussa prosessissa ja kuivissa tehdasolosuhteissa valmistetut moduulit.

Lisäksi, modulaarinen rakentamistapa on hyvin taloudellinen tapa rakentaa. Siinä yhdistyy perinteisesti vain teolliseen sarjatuotantoon liitetyt tehokkuusedut ja yksilöllisesti toteutettu, asukaslähtöinen asuntotuotanto. Moduulit sopivat erittäin hyvin myös lisärakentamiseen. Ne ovat taloudellisesti järkevä tapa rakentaa kerrostaloon rakennuksen arvoa nostava lisäkerros.

Pilaster-rakennuksessa kiinteistön tarvitsema käyttöveden lämmitys ja lisälämpö pystytään tuottamaan erittäin kustannustehokkaasti myös maalämmöllä. Hajautetun lämmitysjärjestelmän hyötyjä ovat vähäinen riippuvuus ulkopuolisista energiantuottajista, edulliset käyttökustannukset ja uusiutuvan energialähteen hyödyntäminen.

Rakennuksen hiilijalanjälki on suunnittelussa pyritty pitämään pienenä kiinnittämällä huomiota rakenteiden elinkaaren riskitekijöihin. Märkätilat on tuotu julkisivuun.

Modulaarisissa uudiskohteissa on valmiina esteettömät tilaratkaisut, jotka nostavat kiinteistön vetovoimaa ja markkina-arvoa.

Asukasviihtyvyys lisää kiinteistösijoituksen arvoa. Pilaster-järjestelmä pienentää asuinkiinteistöjen käyttökustannuksia viihtyisyydestä tinkimättä. Huoneistot ovat terveellisiä ja raikkaita sisäilmaltaan. Asuntojen ilmanvaihto ja lämpötila ovat säädettävissä asukkaan omien mieltymysten mukaan. Kylpylätyyppiset Pilaster-kylpyhuoneet ovat arjen luksusta.

 

YMpäristöystävälliset Pilaster-ratkaisut

Pilaster-järjestelmä on energiatehokas ratkaisu, jossa sekä energian tuotanto että kulutus voidaan optimoida.

Kerrostalokäyttöön kehittämämme huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput säästävät merkittävästi, lasketusti jopa kolmanneksen  energiaa. Lämpö ei ilmanvaihdossa karkaa harakoille, vaan se siirretään takaisin asuntoa lämmittämään.

Pilaster-järjestelmässä aurinkoenergia pystytään hyödyntämään tehokkaasti. Normaalisti aurinkosähkön hyödyntäminen on kerrostaloissa haasteellista, koska sitä ei pystytä käyttämään kokonaan omiin tarpeisiin. Pilaster-kiinteistössä aurinkosähköä voidaan käyttää esimerkiksi kesähelteillä poistoilmalämpöpumpun viilennystoimintoon ja lämmityskaudella asuntojen lämmittämiseen.

Käytämme testattua ja turvallista aurinkosähkötekniikkaa. Aurinkopaneelit valmistetaan korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti Euroopassa ja niille myönnetään 25 vuoden tehotakuu. Aurinkopaneelien toiminnasta on kokemusta myös pohjoisen vaikeissa olosuhteissa.

 

Ota yhteyttä