keskiviikko, toukokuu 23, 2018

Pilaster-remontille voi hakea Joutsenmerkkiä

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on laatinut kriteerit korjausrakentamiselle. Joutsenmerkkiä voi hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille.

keskiviikko, huhtikuu 25, 2018

Turun Sanomien Koti-liitteen Kaikki putkiremontista

–teemanumerossa 15.4.2018 Pilasteria verrattiin muihin putkiremonttimenetelmiin ja todettiin menetelmän nopeus, joka perustuu siihen, että vanhoja putkia ei lähdetä vaihtamaan tai pinnoittamaan, vaan rakennukseen tuodaan ulkokautta uudet putket. Pilasterista ovatkin ensimmäisenä olleet kiinnostuneita vuokrataloyhtiöt. Vuokratuotto pysyy hyvänä, kun remontin haitta-aika, jolloin asukkaiden on asuttava muualla, on minimissä.

tiistai, huhtikuu 3, 2018

Tekniikka & Talous lehdessä

esiteltiin maaliskuussa 2018 Pilaster-järjestelmää asukkaan näkökulmasta otsikolla Putkiremppa turkulaisittain – Putket koteloon ja kerrostalon ulkoseinään. Jutussa käydään kahdessa Raision kaupungin 1970-luvun elementtitalossa, jotka ovat Pilasterin pilottikohteita.

perjantai, helmikuu 16, 2018

Onnistuuko kerrostalon peruskorjauksen rahoitus lisärakentamisella?

Lähiöt peruskorjausiässä Lähiöiden 1960- ja 1970-luvuilla rakennetut kerrostalot ovat tulleet peruskorjausikään. Ne muodostavat valtaosan Suomen asuinkerrostalokannasta ja niihin on sijoitettu merkittävä osuus kotitalouksien varallisuudesta. Peruskorjauksen lähestyessä yksi keskeinen kysymys on saneerauksen rahoitus. Tällöin tulee punnittavaksi lisärakentamisen kustannukset ja hyödyt. Voisiko remontin rahoittaa lisärakentamisella? Lisärakentaminen Lisärakentaminen voidaan toteuttaa asunto- tai kiinteistökohtaisesti. Lisärakentamisella lisätään

maanantai, tammikuu 22, 2018

Hallitus patistaa kuntia korjaamaan homekoulut, mutta ei anna rahaa

Hallitus haluaa, että koulut ovat terveellisiä käyttää vuoteen 2028 mennessä, mutta kunnille ei tarjota kuntaministeri Anu Vehviläisen aiemmin väläyttämää kannustinrahaa homekoulujen purkamiseen. Rahan sijaan luvassa on neuvontaa ja henkistä tukea. Näillä ehdoilla tavoitteeseen pääseminen edellyttää kustannustehokasta korjaus- ja uudisrakentamista.

sunnuntai, marraskuu 12, 2017

Kiinteistöalan vuosiseminaari 2017: Pitchaperjantaissa voiton vei talotekniikan modernisointijärjestelmä

  Kiinteistöalan vuosiseminaarin toisena päivänä lavan valtasivat torstain karsinnasta loppukilpailuun selvinneet startupit. Kolme lupaavaa yritystä pääsi esittelemään osaamistaan kiinteistöalan kärkijoukolle. Pitchaperjantain finaaliin tiensä raivasivat Dotag, CHAOS-arkkitehdit ja Pilaster Oy. Pitchingin voitto meni Pilaster Oy:lle, joka suunnittelee ja toteuttaa uusien ja saneerattavien kerrostalojen talotekniikan kokonaisvaltaisella, älykkäällä ja energiatehokkaalla uudella konseptilla.

perjantai, lokakuu 6, 2017

Tule Taloyhtiön putkiremontti-iltaan toteamaan kuinka Pilaster-järjestelmä sopii teidän taloyhtiöllenne

Kiinteistöliitto Uusimaa järjestää Taloyhtiön putkiremontti-illan ja alan näyttelyn tiistaina 10. lokakuuta 2017 klo 16.15 – 20.00 Messukeskuksen Kokoustamossa (Messuaukio 1, Helsinki). Tilaisuudessa on mahdollista keskustella Pilaster Oy:n edustajan kanssa modulaarisen Pilaster-talotekniikkajärjestelmän sopivuudesta teidän taloyhtiönne saneeraustarpeisiin. Pilaster-järjestelmä on erittäin kustannustehokas korjausrakentamisen vaihtoehto, jossa on laajimmillaan mahdollista toteuttaa 6 remonttia nopeasti samassa paketissa.

keskiviikko, syyskuu 20, 2017

Pilaster lanseeraa Kiinteistömessuilla ekologisen moduulirakentamisen konseptinsa

  Pilaster Oy lanseeraa Kiinteistömessuilla 2017 ekologisen moduulirakentamisen konseptinsa, jonka suunnittelussa on huomioitu luonnon kestokyky. Suunnittelutiimin lähtökohtana on ollut resurssitehokas luonnonvarojen käyttö, ympäristön huomioivat energiaratkaisut ja rakentamisen tuottaman jätekuorman vähentäminen.

maanantai, elokuu 28, 2017

Pilaster-järjestelmän kohteessa asuu tyytyväisiä asukkaita

  Raision Vuokra-asunnot Oy toteutti vuonna 2016 Kuulaharjat-taloyhtiön kahdessa vuokrakerrostalossa talotekniikan täyssaneerauksen Pilaster-järjestelmällä, joka mahdollistaa kiinteistön laajan kunnostuksen yhtenä napakkana kokonaisuutena.

perjantai, elokuu 25, 2017

Pilaster-tiimi tavattavissa Asumisen ilmasto -teemalla Isännöintipäivillä 2017

Isännöinnin vuosittainen ykköstapahtuma Isännöintipäivät 2017 järjestetään Tampereella 6.-8. syyskuuta. Yksi tämän vuoden kärkiteemoista on ilmastointi. Aihe, joka säännöllisesti puhuttaa taloyhtiöiden hallitusten kokouksissa ja julkisuudessa. On ilmeistä, että tulevaisuudessa ilmanvaihto ja ilmastointi nousevat kiinteistöjen saneerauksen keskeiseksi osa-alueeksi.

sunnuntai, toukokuu 21, 2017

ISÄNNÖINTIPÄIVÄT 2017, Tampere

Isännöintipäivät on isännöintialan vuosittainen ykköstapahtuma, joka kokoaa yhteen isännöinnin ammattilaiset sekä muut alan edelläkävijät. Luvassa monipuolista ohjelmaa sekä alan parhaat verkostoitumismahdollisuudet näyttelyssä ja iltajuhlassa. Lue lisää

torstai, toukokuu 18, 2017

Nordic Smart Building Convention 2017, Helsinki 14-15.6.

Suomen johtavan yksityisen yhteistyö-operaattorin HUB13:sta Nordic Smart Building Convention on uusi alalla tietä näyttävä tapahtuma. Tapahtuma tuo yhteen pioneerit ympäri maailman Helsinkiin keskustelemaan IoT:n ja datan tulevaisuudesta älykkäissä rakennuksissa. Tapahtuma koostuu päälavasta, joka täyttyy innovatiivisten puhujien inspiroivista esityksistä, sivulavasta, joka on omistettu yhteistyön ja keskustelun luomiseen, sekä esittelytilasta, jonka tuo eloon startuppien ja alan johtavien yritysten viimeisin teknologia. Nordic Smart Building -tapahtuma on luotu rakentamaan yhteys alaa hallitsevien yritysten sekä uusien tekijöiden välillä. Kommunikaatio, ymmärrys ja ihmiskeskeinen muotoilu ytimessään, tapahtuma lupaa, ettei se ole vain yksi teknologia-tapahtuma lisää. Tutustu tarkemmin Nordic Smart Building Convention

maanantai, huhtikuu 10, 2017

Tapahtuma: Taloyhtiö 2017 -tapahtuma, Helsinki 26.4.2017

Pilaster on mukana Taloyhtiö 2017 -tapahtumassa. Tervetuloa osastollemme nro 18 keskustelemaan kanssamme talotekniikka-asioista! Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa keskiviikkona 26.4.2017. Ohjelmaan kuuluu luentoja taloyhtiöiden puheenjohtajille, hallituksille, isännöitsijöille ja muille kiinnostuneille. Lue lisää ja ilmoittaudu maksuttomaan tapahtumaan täällä. Julkaistu 10.4.2017

torstai, maaliskuu 23, 2017

Energiatehokas asuntokanta hillitsee ilmastonmuutosta

  Ilmastonmuutos vaikuttaa ympäristöön voimakkaasti ja haitallisesti. Myös Suomi on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on rajoittaa maapallon lämpötilan nousu 1,5 asteeseen. Tätä blogikirjoitusta inspiroi ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä Earth Hour.

perjantai, maaliskuu 17, 2017

Rakennustarkastuspäivillä tutustuttiin Pilasteriin

Eilen 16.3. vietettiin Turussa valtakunnallisia Rakennustarkastuspäiviä. Tapahtuman ohjelmaan kuului kiertoajeluita, joiden yhtenä kohteena oli Asunto Oy Kuulaharjat ja siellä käytössä oleva Pilaster-järjestelmä. Saimme vieraaksemme Raisioon noin 70–80 rakennustarkastus- ja -valvontatehtävissä toimivaa ammattilaista, jotka työskentelevät eri puolella Suomea.

tiistai, maaliskuu 7, 2017

Tapahtuma: Rakennustarkastuspäivät, Turku 16.3.2017

Turussa järjestetään valtakunnalliset Rakennustarkastuspäivät. Torstaina 16.3. ohjelmassa on kiertoajeluita, joiden yhtenä kohteena on Asunto Oy Kuulaharjat ja siellä käytössä oleva Pilaster-järjestelmä. Kaikki rakennustarkastus- ja valvontatehtävissä toimivat ammattilaiset ovet tervetulleita!

tiistai, helmikuu 28, 2017

Tapahtuma: Ammatti-isännöitsijöiden luentolounas, Helsinki 22.3.2017

Kiinteistöliitto Uusimaa järjestää ammatti-isännöitsijöiden luentolounaan 22.3.2017 Helsingissä. Tilaisuuden teemana on ”Putkiremonttien uudet tuulet”. Pilaster Oy on yksi luennoitsijoista – kerromme, voiko putkiremontin tehdä kiinteistön ulkopuolella. Tervetuloa mukaan! Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu täällä. Paikkoja on rajoitetusti. Julkaistu 28.2.2017

torstai, helmikuu 23, 2017

Toimiva ilmanvaihto edistää terveellistä asumista

Sisäilman vaikutuksesta ihmisten terveyteen on tällä hetkellä paljon julkista keskustelua. Varsinkin koulujen sisäilmaongelmat ovat kuuma puheenaihe. Nämä ongelmat eivät kuitenkaan koske pelkästään julkisia rakennuksia, vaan myös asuintaloja.

maanantai, lokakuu 17, 2016

FinnBuild 2016 oli huikea menestys Pilaster Oy:lle

FinnBuild 2016 järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 12-14.10. 22. kertaa järjestettävä Suomen suurin rakennus- ja talotekniikkatapahtuma FinnBuild oli menestys ja kulki vilkaampana, kuin viime kerralla. Yli 500 näytteilleasettajaa, sadat puheenvuorot, tietoiskut, seminaarit ja paneelikeskustelut pitivät huolen, että kävijöillä oli paljon korkeatasoista ohjelmaa alan uusimpiin ratkaisuihin ja ilmiöihin liittyen. Lisäksi FinnBuildissa on tänä vuonna yli 60 ulkomaista näytteilleasettajaa yhteensä 16 eri maasta.     Lue lisää

tiistai, lokakuu 11, 2016

Pilaster Oy menestyi Suomen Nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailussa

TUOTTAVA IDEA-KILPAILUSSA PALKITTIIN ETELÄ-SUOMEN PARHAAT IDEAT Suomen Nuorkauppakamareiden Tuottava Idea -kilpailun avulla edistetään innovatiivisuutta ja etsitään uusia, korkeintaan 3 vuotta vanhoja jo tuottavassa käytössä olevia uudenlaisia bisnesideoita. Tuottava Idea –kilpailussa on kolme sarjaa: yritys-, yhteiskunta- ja palveluliiketoimintasarjat. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Lue lisää

maanantai, syyskuu 19, 2016

Taloyhtiön putkiremontti-ilta 4.10.2016

Kiinteistöliitto Uusimaa järjestää Taloyhtiön putkiremontti-illan, jonka yhteydessä on myös alan näyttely. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuuden aika ja paikka: – tiistai 4.10.2016 klo 17.00 – 20.00 – Scandic Park Helsinki, Vision 1-3 -salit, Mannerheimintie 46, Helsinki Ohjelma (muutokset mahdollisia) klo 17.00 Näyttelyyn tutustuminen klo 17.30 Valmistaudumme taloyhtiössä putkiremonttiin * lvi-asiantuntija Arto Kemppainen, Kiinteistöliitto Uusimaa Putkiremontin juridiikkaa -tietoisku – päätöksenteko putkiremontissa * lakimies Kirsi Ruutu, Kiinteistöliitto Uusimaa Ryhtiä taloyhtiön velvoitteiden hoitoon ja riskien hallintaan * varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäki, Suomen Tilaajavastuu Oy Tauko * näyttelyyn tutustuminen * kahvitarjoilu Lupa-asiat yhtiön ja osakkaan remonteissa * Helsingin Rakennusvalvonta Putkiremontin Read More

maanantai, heinäkuu 11, 2016

Putkiremonttien hinnat nousevat!!!

Vuoteen 2030 mennessä putkiremontin tarpeessa on jopa 30 000 asuntoa vuosittain. Tekijöistä tulee pulaa ja hinnat nousevat! Kotimaisella Pilaster-Putkiremontilla 3 Remonttia yhdellä kerralla kustannustehokkaasti, ilman yllätyksiä. Lisätyöt maksavat eniten, mutta Pilaster-Putkiremontilla minimoit ikävät yllätykset! Pilaster-Putkiremontin nopea asennusaika on asiakkaalle suuri etu ja rahan säästö! Lue lisää

keskiviikko, toukokuu 11, 2016

Bastusta ideaa: Hiilijalanjälki haastaa perinteiset rakennusten korjausmenetelmät

Vanhan rakennuskannan saneeraus voidaan tehdä entistä pienemmin ilmastopäästöin. Uudet korjausrakentamisen menetelmät haastavat perinteiset tavat. Korjausrakentaminen onkin vahvassa murrosvaiheessa hetkellä, kun suurten kaupunkien 1960- ja 70-luvulla rakennetut lähiöt ovat tulleet taloteknisen ja energiataloudellisen tiensä päähän. Tulevaisuuden kannalta ei ole yhdentekevää miten rakennuskanta saneerataan. Kuudennen aallon megatrendi, resurssitehokas toimintatapa, jättää pienen hiilijalanjäljen ja luo kestävää hyvinvointia. Lue lisää